צלקות מהרפס – גורמים ודרכי טיפול

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

9c3aהרפס הוא מונח המתייחס למחלה ויראלית, שהצורה השכיחה ביותר שלה באה לידי ביטוי בשלפוחיות ברקמות ריריות או בעור, בדגש על אזור העפעפיים, איברי המין או השפתיים. ההרפס היא למעשה משפחה ענפה של וירוסים הגורמים למגוון מחלות הן בבני אדם והן בבעלי חיים. סך הכול ישנם שמונה סוגים של וירוסים במשפחת ההרפס, שעשויים לגרום למחלות בקרב בני אדם כשלכול אחד מהסוגים תסמינים האופייניים לו.

אילו סוגי הרפס הם הנפוצים ביותר?

הסוגים הנפוצים ביותר הם הרפס סימפלקס 1, שגורם בעיקר לשלפוחיות באזור השפתיים והרפס סימפלקס 2, הגורם בעיקר לתסמינים באיברי המין. בדרך כלל הרפס סימפלקס היא לא מחלה מסוכנת יתר על המידה, אך במקרים ספציפיים היא עשויה לסכן חיים. זהו המצב כשמדובר בהידבקות בקרב תינוקות, בקרב חולים הסובלים ממערכת חיסונית מוחלשת וכן בכל מקרה שבו הנגיף מצליח לחדור למוח ולגרום לאנצפליטיס (דלקת מוח חריפה).

באילו מקרים נגרמות צלקות כתוצאה מהרפס?

הרפס סימפלקס הוא נגיף מדבק ביותר, העובר ברוב המקרים דרך מגע של עור בעור אם כי לעתים הוא עובר באמצעות חפץ משותף כמו לדוגמה נרגילה או שפתון. הנגיף מסוגל לחדור לגופו של המארח דרך סדקים זעירים ביותר בעור אך לא מסוגל לעבור דרך רקמת עור בריאה לחלוטין. החומר הגנטי של הנגיף משתלב בחומר התורשתי בתאי העצב בגנגליונים של מערכת העצבים הסימפתטית ומתאים אלה מדי פעם מתפרץ אל פני השטח של העור וגורם למחלות.

החל מהרגע שבו הנגיף הצליח לשלב את החומר התורשתי שלו בתאי העצב בגנגליונים, הוא שוכן באופן כרוני בגופו של החולה אך תדירות ההתפרצויות של המחלה, כלומר התדירות של הופעת התסמינים, נעה בין מספר שבועות למספר חודשים. במקרים מסוימים יש לציין, ייתכן שהמחלה כלל לא תתפרץ מעבר להתפרצות הראשונית שהתרחשה במהלך ההדבקה.

במקרים בהם ההתפרצויות מתרחשות באופן תדיר, ישנו סיכוי שרקמת העור לא תספיק להחלים כראוי בין התפרצות להתפרצות ובעקבות זאת ייוותרו צלקות בגופו של החולה. בנוסף לכך, אי הקפדה על היגיינה, חיטוט בשלפוחיות, פיצוצן או כל טיפול לא הולם בשלפוחיות, עשויות לגרום להיווצרות של צלקות.

כיצד ניתן למנוע צלקות מהרפס?

במקרים שבהם הישנות המחלה תכופה מאוד, מומלץ לטפל בחולה באמצעות תרופות אנטי ויראליות כשבין היתר מדובר באציקלוביר (ציקלומד או זובירקס), פנציקלוביר (Fenlips), פמציקלוביר (Famvir) ועוד. חשוב לציין כי התרופות הנ"ל מסייעות לטיפול בהתפרצויות עצמן אך עדיין לא נמצא הטיפול שיאפשר לנקות את החומר הגנטי של הנגיף מה- DNA של תאי העצב.

כמו כן כל עוד השלפוחיות נוכחות על פני העור חשוב מאוד להימנע מלפוצץ אותן. במהלך ההתפרצות חשוב לשמור על העור נקי ומוגן וכן חשוב להימנע מחשיפה ישירה וממושכת לקרינת השמש.

כיצד ניתן לטשטש צלקות מהרפס?

צלקות של הרפס ניתן לטשטש על ידי שימוש במגוון רחב של טכניקות, משמשות לטיפול בצלקות הדורשות טשטוש באופן כללי. הכוונה לקרמים ומשחות המכילים ויטמין E, פילינג כימי או מכני ועוד. בשנים האחרונות ישנה התעניינות רבה במכשירי לייזר רך, שנמצאו יעילים במיוחד לטיפול במגוון בעיות עור כשבין היתר מדובר באקנה, סימני מתיחה לאחר היריון והרפס.

הלייזר הרך חודר את השכבה העליונה של העור ומעודד את תהליכי הריפוי הטבעיים של תאי העור הפגועים. באופן זה הלייזר מעודד צמיחה של תאי עור חדשים ומסייע להמרצת זרימת הדם לאזור. בכל מקרה שבו אתם מעוניינים לטפל בצלקות שמקורן בנגיף ההרפס, מומלץ ראשית להתייעץ עם רופא עור.

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב כתבו לנו

דילוג לתוכן